Diensten

     

   Diensten

   

Waar wil je meer informatie over?

klik op de gewenste tab(s) hieronder

Als Feline Welzijns Coach en bijna afgestudeerd Kattengedragstherapeut, bied ik advies over een breed scala aan kattengedrag, zowel preventief als bij bestaande problemen.


Preventief advies


Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het gaat om gedragsproblemen bij katten. Situaties die voor mensen mooi en bijzonder zijn, kunnen voor katten veel stress opleveren, met mogelijke gedragsproblemen als gevolg. Denk bijvoorbeeld aan:


  • Samenwonen als beide partners huisdieren hebben (kat bij kat, kat bij hond)
  • Baby op komst
  • Een kat/kitten erbij nemen (of niet)
  • Voorbereiding op je eerste kat
  • Enzovoort

Een preventief advies helpt je om gedragsproblemen bij deze gebeurtenissen te voorkomen, zodat zowel jij als je kat(ten) er volop van kunnen genieten. Bovendien is een preventief consult stukken goedkoper dan een consult wanneer er al gedragsproblemen zijn.


Werkwijze preventief advies


Bij een preventief advies kom ik bij je langs voor een adviesgesprek van ongeveer 1 tot 1,5 uur. Na het gesprek ontvang je een schriftelijk verslag met alle adviezen.


Gedragsadvies


Heb je al gedragsproblemen bij je kat? Ik kan je hierbij helpen. Veelvoorkomende problemen zijn onder andere:


  • Sproeien 
  • Onzindelijkheid (naast de bak plassen/poepen)
  • Ongewenst krabgedrag / Vernielen van spullen
  • Problemen tussen katten onderling
  • Agressie
  • Angst
  • Verlatingsangst
  • Rouw bij katten
  • Enzovoort

Indien nodig verwijs ik je door naar de dierenarts, omdat het belangrijk is om medische oorzaken uit te sluiten bij gedragsproblemen.



Werkwijze gedragsadvies


Om een goed beeld te krijgen van de situatie, vul je eerst een uitgebreide vragenlijst in en stuur je eventueel foto's en filmpjes. Daarna plannen we een adviesgesprek bij jou thuis, dat 1,5 tot 2 uur duurt. Aan het eind van het gesprek krijg je mondeling advies en binnen een week ontvang je een schriftelijk advies. Vervolgens bied ik tot maximaal 3 maanden online begeleiding.

Katten hechten zich aan structuur en hun eigen omgeving. Als je een of meer dagen weg bent, is een goed kattenpension een optie. Maar vaak voelen katten zich veel fijner in hun vertrouwde omgeving, weg van vreemde katten of honden.


Bij de basis kattenzorg breng ik dagelijks ongeveer een half uur met je kat door. Ik ververs het eten en drinken, schep de kattenbakken uit en geef je kat de aandacht die hij nodig heeft. Of dat nu knuffelen, spelen of gewoon gezelschap houden is. Mocht er een 'ongelukje' zijn gebeurd, dan ruim ik dat natuurlijk op. Als je kat even naar buiten wil in een afgeschermde tuin, kan dat ook.


Deze basiszorg is uit te breiden met extra of langere bezoeken, het toedienen van medicatie, of zorg voor meerdere katten. Vraag gerust naar de mogelijkheden.


Je wilt natuurlijk weten hoe het met je kat(ten) gaat. Daarom stuur ik je regelmatig foto's en filmpjes.


Plantjes water geven en de post verzamelen is ook inbegrepen!


Werkwijze


Tijdens het eerste contactmoment plannen we een kennismakingsgesprek. Het is tenslotte een grote stap om je huissleutel uit handen te geven en een 'vreemde' voor je kat(ten) te laten zorgen. Het is belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is.


Is die klik en het vertrouwen er, dan volgt een vrijblijvend intakegesprek. Dit kan tegelijk met het kennismakingsgesprek, maar ook op een ander moment. Tijdens de intake bespreken we aan de hand van een vragenlijst alles wat belangrijk is voor de zorg van je kat(ten).


Na het gesprek werk ik alles uit en stuur ik je een overzicht met een prijsopgave. Jij kijkt de uitwerking na en geeft eventuele correcties door.


Ben je akkoord met de prijsopgave, dan hebben we een deal en stuur ik je de factuur. Deze moet uiterlijk één week voor de oppasperiode betaald worden.


Vlak voor de oppasperiode spreken we af voor de sleuteloverdracht. Tijdens de oppasperiode houd ik je op de hoogte met foto's en filmpjes van je kat(ten). Zodra je weer thuis bent, laat je me dat weten en maken we een afspraak voor de sleuteloverdracht.


Zijn jij en je kat(ten) tevreden over het verloop? Dan zou ik het heel fijn vinden als je een recensie voor me achterlaat!



Chip Service

Het chippen van katten wordt binnenkort verplicht. Xclusive Cat Care is een groot voorstander van het laten chippen van katten, zowel voor buitenkatten als binnenkatten. Binnenkatten kunnen ook ontsnappen, en een chip maakt het veel makkelijker om hen weer met hun eigenaren te herenigen. Belangrijk is dat de registratie correct is en dat wijzigingen, zoals verhuizingen, worden doorgegeven.


Katten worden meestal gechipt bij de dierenarts, vaak tijdens de castratie of sterilisatie wanneer ze onder narcose zijn. Dit is de meest aanbevolen methode.


Mocht je echter om wat voor reden dan ook je kat niet bij de dierenarts willen laten chippen, dan kan dat ook bij Xclusive Cat Care, mits de kat minimaal 10 weken oud is. Geraldine heeft de opleiding tot erkend chipper afgerond en is geregistreerd bij de overheid (RVO). We kunnen je kat zelfs bij jou thuis chippen, met alle benodigde materialen om veilig en hygiënisch te werken. Het chippen gebeurt niet onder narcose, maar wel op een diervriendelijke manier zoals aangeleerd door een dierenarts. De meeste katten blijven rustig en ervaren weinig tot geen pijn.


Belangrijke details:

  • Xclusive Cat Care kan geen Europees Dierenpaspoort uitgeven, dit mag alleen een dierenarts. Wel kan een vaccinatieboekje verstrekt worden.
  • Hulp bij het registreren van de chip bij Petbase is mogelijk, zodat alles direct goed geregeld is.
  • Het is ook mogelijk een speciale chip-actie te organiseren in samenwerking met bijvoorbeeld een fokker, dierenwinkel of kattenopvang. Hiervoor gelden andere, voordelige, tarieven. Neem contact op voor meer informatie.

Chip controleren

Het controleren of een kat gechipt is, kan ook bij Xclusive Cat Care. Deze service is gratis binnen de eerste 5 km, daarna worden er reiskosten in rekening gebracht.

Share by: